Marie Björk – Frilansande journalist

Bokrecensioner och intervjuer

Min roman ”Jag blundar tills jag finns” (Idus Förlag) har fått mycket fin uppmärksamhet i media. Tusen tack för allt intresse, och alla fina ord! Det går förstås fint att köpa boken både Idus Förlag, Adlibris, Bokus, i bokhandeln eller direkt av mig!

Här är några recensioner:

BTJ, Anna Wilner: ”Bokens största styrka är den starka realistiska skildringen av tunga ämnen som alkoholism och våldtäkt. Björk balanserar smidigt handlingen kring dessa utan att bli sentimental och effektsökande. Jag blundar tills jag finns är en historia som är som gjord för diskussioner i skolan.”

Gefle Dagblad, Erik Wikström: ”Det rappa språket, de korta kapitlen och den inbyggda spänningen gör denna 132-sidiga bok till en bladvändare.”

Musikindustrin, Claes Olsson: ”En av de absolut bästa och i form av resan från ljus till mörker mest upplyftande ungdomsböcker jag någonsin läst.”

Tidningen Kulturen, Stefan Whilde: ”Man skulle önska att den här romanen fick ingå i ämnet Svenska på högstadiet.”

Arbetarbladet, Bodil Juggas: ”Den socialrealistiska ungdomsromanen håller kanske på att pånyttfödas.”

Elza Zandi: ”With this book Björk touches a vital and sensitive topic and everybody needs to read this book, young and adult.”

Jennies boklista: ”Det här är en väldigt stark, gripande & viktig bok!” Betyg 5 av 5.

Bokugglan: ”En ungdomsroman som berättar om många viktiga och intressanta ämnen.” Betyg 4 av 5.

Här är några reportage:

Situation Sthlm #205: ”Många barn bär på en hemlighet”

Gefle Dagblad: ”Högstadieelever fick träffa ungdomsförfattaren”

VLT: ”Jag vill få ungdomar att släppa skammen”

Gefle Dagblad: ”Ja, jag lever min dröm”


Lämna en kommentar