Marie Björk – Frilansande journalist

Föreläsningar i skolor och på bibliotek

Genom Författarcentrum kan du boka mig som föreläsare till skolor, bibliotek eller arrangemang knutna till de ämnen jag skriver som; så som jämställdhet, missbruk, musik och förstås litteratur över lag. Det går också att boka direkt via mig: info@mariebjork.se

Om ni vill använda min roman ”Jag blundar tills jag finns” för undervisning i skola finns en lärarhandledning att ladda ner på förlagets hemsida. Här är ett omdöme från en lärare på en skola som använt min bok, med både lärarhandledning och författarbesök:

I ”Jag blundar tills jag finns” tycker jag att författaren Marie Björk lyckas ypperligt med att kombinera ett svårt samtalsämne för ungdomar, samtidigt som det är av yttersta vikt att vi just lyfter fram denna problematik. Boken skulle kunna vara ett permanent inslag i lärarplanen, både som högläsning och enskilt, under högstadiets alla årskullar. ”Jag blundar tills jag finns” av Marie Björk inbjuder till intressanta samtal, diskussioner och funderingar som MÅSTE vädras bland dagens ungdomar. Det är hög tid för oss lärare att ta av oss skygglapparna och bjuder in våra elever till en öppenhjärtig diskussion rörande bokens, ibland, tabubelagda ämnen som sex, alkoholism, utanförskap och våldtäkt. Det är någonting som skapar trygga relationer till sina lärare. Vi skall prata MED våra elever, inte över deras huvuden. Marie Björks bok lyckas med kombinationen att vara en spännande bladvändare och en socialrealistisk roman för ungdomar. När var vi med om det senast? Om någonsin?

Christian Stjernström, svensklärare på Söderskolan i Sandviken

christian.stjernstrom@bredband.net 070-292 87 38

Ur recension i BTJ:

”Bokens största styrka är den starka realistiska skildringen av tunga ämnen som alkoholism och våldtäkt. Jag blundar tills jag finns är en historia som är som gjord för diskussioner i skolan.”

KOMMANDE FRAMTRÄDANDEN:

8/3 Internationella Kvinnodagen, Växhuset Västerås, 15.00.

9/3 Falu Stadsbibliotek, tema ”vart femte barn”.

Lämna en kommentar