Marie Björk – Frilansande journalist

Västerås stads kulturstipendium 2015

Västerås stads kulturnämnd delar årligen ut kulturstipendier. Jag har fått kulturstipendium på 20 000 kronor för boken ”Jag blundar tills jag finns”. Hurra!!

Motivering: ”Marie Björk sätter fingret på vad som värker, svider och gnager i livet. Hennes sätt att lyhört möta ungdomar och locka till läsning, insikt och diskussion ger upplevelser för både hjärta och hjärna.”
Marie Björk har publicerat en diktsamling, en reportagebok och senast ungdomsromanen Jag blundar tills jag finns. Hennes ambition är att nå ut till ungdomar och med litteraturens hjälp diskutera angelägna samhällsfrågor. Hon vill stimulera till ökad läsning genom författarbesök i skolan. I det civila arbetar hon med marknadsföring på Bonnierförlagen.

Stipendieutdelningen sker på Karlsgatan 2 torsdag den 26 mars klockan 19.00. Allmänhet hälsas välkomna! För mer information kontakta Staffan Rune, Kulturchef, Telefon 021-39 46 08.

Lämna en kommentar